Etablering af et manifest

Butcher’s Manifesto er skabt for at redde slagterfaget fra at uddø og har bl.a. uddannelse af unge slagtere, overlevering af viden og håndværk og transparens i produktionen på dagsordenen. Slagterfaget er under pres i hele verden, hvilket den høje internationale deltagelse fra USA, Frankrig, Belgien, Tyskland, Polen, New Zealand, Holland, England, Schweiz og Canada understreger.

Butcher's Manifesto har til formål at indsamle, bevare og videregive traditionelle slagterimetoder og viden til næste generation. For at beskytte et fag og en arv, der over hele verden er ved at være glemt.

#1 Vi hylder og respekterer slagterfagets værdifulde traditioner

Vi vil sikre, at traditionelle metoder inden for slagterhåndværket ikke går tabt på grund af voksende industrialisering, automatisering i forarbejdningen og forbrugerapati. Vores udholdenhed er afhængig af at nå tilbage til dens oprindelse og bevare vores mentorers visdom, mens vi integrerer moderne værdier for at skabe en vision for slagteriets fremtid.

#2 Vi insisterer på en ærlig og gennemskuelig tilgang til kød

Det er en Butcher's Manifesto-mission at uddanne nøgleparter i hele forsyningskæden til værdien af arvsgenetik – for dyrenes velfærd, for slagteriets succes og for planetens sundhed.

#3 Vi støtter erfarings- og vidensdeling

Det er et slagtermanifest-mission at sikre, at nuværende slagterundervisere giver al deres knowhow og ekspertise til dem, der følger i vores håndværks fodspor, og at give slagtere på rejsen mod exceptionalisme en klar vej til præstation.

#4 Vi repræsenterer et håndværk, der er den begejstrede udfoldelse af tradition og nytænkning

Det er en Butcher's Manifesto-mission at lede gennem positiv rollemodellering, navigere i den evigt komplicerede, og ofte angribende, verden af fødevareproduktion til tjeneste for både forbrugere og fagfolk.

#5 Vi fører an i samtalen om et ansvarligt forbrug af kød

Det er en Butcher's Manifesto-mission at lede samtalen på lokalt og globalt plan, samtidig med at det er modellen for traditionelle værdier og innovative løsninger for forbrugere, der er interesseret i sundt kødforbrug, genoprettende produktion og metoder til lavt spild.

 

En international bevægelse

Siden grundlæggelsen i august 2016 er Butcher's Manifesto blevet en international bevægelse med en europæisk bestyrelse, et hold af internationale ambassadører og begyndelsen på et internationalt træningsprogram med trænere i USA og Europa.

Besøg vores engelske side